Hallo daar en welkom op mijn pagina waar het sec over het politieke leven gaat. Hier vind je van alles over politiek. Ik deel mijn ervaringen en ik geef je advies mocht je een stap in de richting van politiek willen maken. Op dit blad geef ik je enkele tips en ideeën.

Politieke partij starten

Een politieke partij starten is niet zo gemakkelijk anders hadden we nu een aantal politieke partijen. Je moet eerst enkele stappen ondernemen alvorens je officieel kan spreken van jouw eigen politieke partij. Jouw ideeën en doelen de dingen die je wilt bereiken moet je eerst op papier zetten. Verder moet je ook een unieke naam voor jouw partij kiezen iets dat de burgers aanspreekt. Daarna moet je ook een start up bedrag hebben die je kan gebruiken wanneer je campagne gaat uitvoeren.

Campagne

Campagne voeren lijkt zo een ingewikkeld woord maar het is niets anders dan politieke partijen die hun verziekingsplannen bekend maken. Je gaat reclame maken voor je politieke partij. Huis aan huis bezoekjes brengen aan mensen hun overhalen, zodat zij op jouw partij kiezen. Het kan op allerlei manieren gebeuren en er zijn allerlei middelen die je daarbij kunnen helpen zoals de media, met flyers etc.

Imago

Het is de bedoeling dat je een goed imago onderhoud niemand wilt op iemand stemmen die bijvoorbeeld tal van keren in de gevangenis is beland omdat hij/zij fraude heeft gepleegd bijvoorbeeld. Dat bedoel ik hier met imago een schoon blad dien je te hebben.

Team/ Structuur

Een team dien je natuurlijk te hebben je kan geen politieke partij hebben zonder structuur. Je hebt hier dan de voorzitter, secretaris je hebt ook de penningmeester en deze hebben ook een tweede persoon zoals de 2de  secretaris en 2de penningmeester verder bestaat dit structuur ook uit normale leden.

Networking

Networking is niet alleen belangrijk in de politiek dit is van belang voor een ieder. Als je mensen leert kennen in contact blijft met deze mensen kan je altijd op de hoogte gehouden worden met betrekking tot belangrijke zaken. Verder helpt networking je ook de nodige financiële middelen binnen brengen die je nodig hebt tijdens campagne voering.

Recht en wet

Een goed kennis van wet en recht heb je natuurlijk nodig tijdens politiek. Politiek heeft echter te maken met de verandering en beweging binnen het rechtelijk systeem. Het is dus van vanzelfsprekend dat je de nodige weet hiervan moet hebben zodat je om kunt gaan met belangrijke zaken en zodat je doelen kunt realiseren.

Nederigheid

Nederigheid zorgt ervoor dat je mensen gaat winnen.  Valt ook een beetje in het potje van imago. Want het heeft te maken met de mensen. Als mensen zich kunnen vinden in jouw is het halve werk al gedaan. Door nederigheid win je de mensen over. En dit is heel belangrijk in de politiek.