Kleding

Heb je gemerkt dat er overal waar je naartoe gaat kleding een belangrijk rol heeft? Je kleding zegt veel over je. Niet overal kun je gaan met je sportkleding. De kledingstijl van een politicus heeft ook invloed op de samenleving. Er is geen uniform voor de politicus, maar wel regels hoe je kunt kleding. Als je als politicus met sportkleding verschijnt is er kans dat het volk twijfelt over jou.

De kleur is heel belangrijk bij het kleden. Kleuren hebben ook een betekenis. Je zult zien dat vele politici in een blauw pak verschijnen. Blauw duidt zekerheid aan. Het geeft jouw het gevoel dat de dienst betrouwbaar is. Als een politicus een speech houdt voor het publiek in een blauw pak zul je merken dat er heel veel aandacht besteed wordt aan hem. Omdat de kleur een belangrijk rol speelt. Er zijn verschillende soorten blauw. Afhankelijk van wat er allemaal nog bijkomt aan je kleding kun je kiezen voor een licht of donker blauwe kleur kleding. Deze kleur geeft je een positief gevoel en je ziet er ook nog jonger uit. Sommige kleuren passen niet bij een politicus. Zwart wordt door velen gezien als een kleur die niet door elke functie aangedaan mag worden. Zwart wordt daarom voornamelijk gebruikt door obers of begrafenisondernemers. De rest van de kleuren stralen weer een ander beeld uit. Daarom kiezen politici voor de blauwe kleur.

Bij heren zul je merken dat de stropdassen ook een ander kleur hebben. Een stropdas is heel erg opvallend vooral als je een bepaald kleur aandoet. Een politicus kiest vaker voor een rode stropdas, deze kleur vraagt naar aandacht. Als politicus trek je met een rode stropdas de aandacht van het volk. Het is ook daadkrachtig en effectiever voor leiderschap. Het volk wilt ook graag een vriendelijke politicus. Om vriendelijker over te komen kun je kiezen voor een blauwe das. Dit uit vriendelijkheid en is toegankelijker. Een donkere das geeft geen zekerheid, het komt gesloten over. 

Voor een politicus zijn de schoenen en kapsel ook belangrijk. Meestal zijn het donkere schoenen, omdat het beter staat met de kleding en netheid aanduidt. Het kapsel is ook gekamd en niet in moderne kapsels. Je kunt als politicus ook een coltrui aandoen. Het straalt intellect. Ook de mouwen kun je het beste opstropen, dit is een goed beeld over de werkzaamheden die je verricht. Het gevoel van zekerheid.

Vrouwen in de politiek moeten meer aandacht besteden aan hun kleding. Er wordt meer aandacht besteed aan hun. Vrouwen krijgen veel meer kritiek gekeken naar hun haren of hoeveel keer dezelfde outfit wordt aangedaan. 

Je hebt ook sommige politici die graag sneakers dragen. Sneakers komen krachtiger en stabieler over, maar het hangt ook van je kleding af welke het beste past. Bij vrouwen zijn hakken mooier op sommige kleding. Als politcus kun je jouw kleding special laten maken. Want niet altijd kun je de juiste kleur of maat vinden. Je kunt voordelig bedrijfskleding bedrukken bij ervarend confectiebedrijven.