Politieke ontwikkelingen zoals nieuwe presidenten en nieuwe partijen in een parlement, hebben een grote impact op je dagelijks leven, maar het is ook belangrijk om je te realiseren dat de wereld van ondernemerschap en startup bedrijven ook beïnvloed worden. Als ondernemer sta je voor uitdagingen die jou toekomstige succes en de groei van je bedrijf kunnen beïnvloeden. Zo heb je dat bedrijven die gebundeld zijn in een organisatie de meest voorkomende zorgen hebben geïdentificeerd. Veel van deze zorgen hebben een politieke component waar jij je als ondernemer bewust van moet zijn.

Soorten startups die worden gemaakt
De meeste bedrijven zijn begonnen om in te spelen op een specifieke consument behoefte. Als de politiek die behoeften beïnvloedt, wordt je als startup indirect beïnvloedt. In een tijd van optimisme kunnen meer startups beginnen en groeien, terwijl periodes van pessimisme de teruggang van de startup-cultuur kan veroorzaken, of de manier waarop je wordt gefinancierd en gevoed veranderen. Als ondermer moet je op de hoogte blijven van politieke agenda’s om het ondernemerschap te stimuleren door investeringsaftrek en stimulansen om krediet aan kleine bedrijven te bevorderen. Een korte termijnaftrek van 100 procent op de korte termijn, is prima voor jou als klein bedrijf die klaar is om te herinvesteren in je bedrijf. De hoop is dat bedrijfsherinvesteringen de economie zullen stimuleren, de werkloosheid zullen verminderen en uiteindelijk de sterke consumentenvraag zullen terugbrengen.
Het type branding, klantenbestand en strategische richting dat je zoekt, kan gedeeltelijk afhankelijk zijn van de politieke attitudes van de tijd. Verschillende tijdperken hebben verschillende factoren die succes dicteren.

Politieke invloed op wetgeving
Het maken, wijzigen of verwijderen van wetgeving kan een enorme impact hebben op je bedrijf. Economische ontwikkelingsmogelijkheden kunnen je subsidies of prikkels geven om een bedrijf te starten, of ze kunnen een drastische impact hebben op de manier waarop je ervoor kiest om je bedrijf vooruit te helpen. Besteed je aandacht aan welke wetten worden doorgegeven of geherstructureerd, en pas je beslissing en ontwikkeling dienovereenkomstig aan.

Aanpassing van consumenten verlangens
Politiek tumult kan leiden tot angst en angst leidt tot nieuwe behoefte. In een politieke tijdperk waarin jij je onveilig voelt, zal je waarschijnlijk meer geld uitgeven aan beveiliging. In een tijd waarin jij je het zwijgen oplegt en genegeerd wordt, zal je waarschijnlijk eerder investeren in producten waardoor je gezien en gehoord voelt. Aan de andere kant van de verscheidenheid kan een consument enthousiast zijn over nieuwe ontwikkelingen en zijn behoeften kunnen op verschillende manieren veranderen. Als hij verwacht dat zijn loon gaat stijgen, kan hij uiteindelijk meer uitgeven aan luxe goederen, of als de aandelenmarkt zich verzamelt, kan hij eerder beleggen in effecten, wat van invloed kan zijn op jou bedrijf.

Ten slotte is een van de grootste taken van politici het dienen als een boegbeeld voor hun rechtsmacht. Hun leiderschap heeft het potentieel om een hele generatie van culturele attitudes en overtuigingen vorm te geven. In feite hebben politici de macht om op subtiele wijze je belangrijkste demografische gegevens opnieuw vorm te geven, ten goede of ten kwade, en hoe je op die verandering reageert, kan een enorme impact hebben op je algehele succes.